600 са под карантина в община Бургас, уточни кметът на общината Димитър Николов (вдясно)

600 са под карантина в община Бургас, уточни кметът на общината Димитър Николов (вдясно)

Шести случай на заболял от корона вирус в Бургас. Той е контактно лице от медицинския персонал в Отделението по хирургия в "Бургасмед", той е специалист по здравни грижи. Работил е заедно с първия лекар от същото отделение, който бе установен с положителна проба на корона вирус. Персоналът, който е в отделението и е поставен под карантина ще подлежи на проба в края на 14-дневния им престой и ако бъдат открицателни пробите, карантината ще бъде свалена, обясни д-р Георги Паздеров - шеф на Регионалната здравна инспекция в Бургас след заседание на Общинския кризисен щаб.

104 медици са под карантина в Дома за медико-социални грижи "Вяра, Надежда и Любов" и н "Бургасмед" в морския град, след като бяха установени първите случаи на корона вирус там.

600 души са под карантина в община Бургас, над 820 е техният брой в областта.

"В Инфекционното отделение са настанени за лечение трима пациенти - жената от Карнобат, която е работила като готвач в заведение в Банско и двамата колеги - лекари. Състоянието им е стабилно. Температурата е овладяна и на седмия ден от речението им ще им бъдат направени два теста в рамките на 24 часа. Ако те бъдат отрицателни, ще бъдат изписани", коментира д-р Бойко Миразчийски изпълнителен директор на УМБАЛ - Бургас. Останалите заболели се лекуват в домашни условия.

"Лекарствата, които се използват за болнично лечение ще бъдат изпратени днес от Националния щаб. Очакваме и защитни средства", допълни д-р Паздеров.