Посланик Херо Мустафа благодари и на проф. Сотир Сотиров. Снимки университет Проф. д-р Асен Златаров

Посланик Херо Мустафа благодари и на проф. Сотир Сотиров. Снимки университет Проф. д-р Асен Златаров

60 дами ще се обучават в Американска бизнес академия за дами, която е пилотна за страната и е част от  новата глобална програма AWE (Академия за жени предприемачи), създадена  от Бюрото за образование и култура към Държавния департамент на САЩ. 30 от дамите ще са в присъствена форма на обучение, останалите - онлайн. 

Програмата има за цел да подкрепя жени, които искат да развиват собствен бизнес, независимо от това, къде живеят по света. Инициатор за създаването на Академията е съветникът на президента на САЩ Иванка Тръмп.

В България програмата се осъществява със съдействието на Посолството на САЩ и университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас.

Посланикът на САЩ в София Нейно превъзходителство Херо Мустафа дойде в морския град, за да открие Академията. На церемонията присъстваха ректорът на университета проф. Магдалена Миткова, зам.-ректорът проф. Сотир Сотиров, съветникът Калояна Живкова, кметът на Бургас Димитър Николов, изпълнителният директор на Американската търговска камара Петър Иванов, участничките в Акадмията.

"Имам голяма надежда, че този проект ще промени живота на жените, които участват в него. Благодаря на ректора на университета проф. Магдалена Миткова, на екипа по проекта, както и специално на проф. Сотир Сотиров. Благодаря специално на Американската търговска камара и по-точно на Петър Иванов за това, че се присединиха към този обещаващ проект. Тя е допълнителен елемент към проекта, който е индивидуален и специален само за Бургас. Специални благодарности на Община Бургас и на кмета на Бургас Димитър Николов", каза при откриването на Академията посланик Херо Мустафа.

Кметът на Бургас Димитър Николов обеща, че администрацията ще подкрепи реализацията на проектите на дамите, които участват в Академията. Те ще се обучават в следващите 13 седмици.

Галерия