Състезанието ще се проведе от петък до неделя в Бургас

Състезанието ще се проведе от петък до неделя в Бургас

600 плувци от осем държави ще покриват норматив за участие в световния шампионат на 25-метров басейн, който ще се проведе в Китай през декември тази година. Състезателите от България, Великобритания, Гърция, Египет, Латвия, Молдова, Турция и Румъния пристигат в Бургас за участие в четвъртото издание на Международния плувен турнир по плуване "Бриз". Той ще се проведе от 12-ти до 14-ти октомври в новопостроения плувен комплекс "Парк Арена ОЗК". Турнирът се организира от ПК "Бриз" и Община Бургас. Той е част от календара на Българска федерация плувни спортове, ФИНА (Международна федерация плувни спортове), ЛЕН (Европейска лига плувни спортове) и практически открива сезона у нас.

Официалното откриване на Международния турнир по плуване ще бъде в 17:00 ч. на 12-ти октомври (петък), а градусът на емоцията ще вдигне талантливата Сантра с изпълнение на някои от големите си хитове.

Паричните награди от клуба домакин "Бриз" са на стойност 2000 лева. Отличниците при мъжете и жените с най-добър точков актив по таблицата на ФИНА ще приберат 500 лева. Подгласниците им по 300 лева, а третите 200 лева.
Популярен производител на плувна екипировка ще подсигури награди за 2000 евро, свои продукти ще подарят на призьорите и представители на други фирми, които произвеждат аксесоари за плуване.