Басейнът в новата зала е с олимпийски размери

Басейнът в новата зала е с олимпийски размери

600 юноши-плувци от страната и чужбина ще участват в първото издание на турнира "Burgas Swimming open", който ще се проведе на 10-ти и 11-ти ноември в плувен комплекс "Парк Арена ОЗК". Басейнът е с олимпийски размери, отговарящ на изискванията на Международната федерация по плувни спортове и на Европейската плувна лига. Турнирът ще събере състезатели във възрастови групи "А" (родени през 2008-2009 г.); "В" (родени през 2007 г.); "C" (родени през 2006 г.); "D" (родени през 2004-2005 г.). 

Всеки от тях ще има право да участва в 4 индивидуални дисциплини и щафети. Няма ограничение за брой състезатели от клуб в една дисциплина, както и брой на състезателите в отбора. Записванията за участие ще продължат до 24 октомври. Главен съдия на турнира ще бъде Вили Цеков.

Официалният старт на "Burgas Swimming open" ще бъде даден точно в 16.30 часа на 10-ти ноември с уникална програма. В нея, освен големите имена на плувните спортове у нас, акустиката на спортното съоръжение ще изпробва с гласа си една от най-популярните млади български изпълнителки.

За всички изненади в програмата на турнира ще продължим да ви информираме през следващите седмици.

Водещ на събитието ще бъде коментаторът за "Евроспорт", динамото в плувните спортове Георги Чобанов. Той е международно признат и е първият от 21 години насам наш съдия на Европейското първенство по плуване в Лондон.

Организатори на "Burgas Swimming open" е СК "Акулите" със специалното съдействие на Българска федерация по плувни спортове и Община Бургас.

Галерия