Плувният маратон е традиционен и се организира от Община Бургас

Плувният маратон е традиционен и се организира от Община Бургас

700 лева очаква победителят в плувния маратон от остров "Света Анастасия" до Моста. Той е планиран да се проведе на 18-ти юли, а желаещите да се включат в него вече може да подават своите заявки за участие. В маратона могат да участват всички жители и гости на град Бургас навършили 16-годишна възраст, записали се в определения срок и преминали предварителен медицински преглед, който ще се извърши на 18 юли 2020 г. (в денят на провеждането) от 07:30 ч. до Морска гара Бургас. Желаещите да участват трябва да подпишат декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието. За тези които са под 18-годишна възраст задължително се изисква съгласието и подпис на единият от родителите.

Стартът ще бъде даден на 18-ти юли от остров "Света Анастасия" в 09:30 ч. Всички желаещи да участват трябва да се явят в същия ден в 07:30 часа на Морска гара за регистрация, инструктаж и транспортиране до остров "Света Анастасия". Регистрацията ще приключи в 08:30 часа на 18-ти юли. Необходимо е участниците да си носят подходящи чанти, сакове, торби за прибиране на личните им вещи. Разстоянието по права линия е 6400 метра.

Състезателите плуват самостоятелно към финала. При отклонение от маршрута съдиите от лодките  ще коригират участниците. Времето за финиширане е фиксирано и е 1 час след финиширането на първенеца в противен случай изоставащите биват прибирани от спасителните лодки и катери. Участник който по време на преплуването се нуждае от медицинска или друга помощ, или желае да прекрати участието си трябва да подаде сигнал с многократно движение на изпъната ръка.

Класирането е до 10-то място отделно мъже и жени. Класиралите се в двете категории ще получат следните парични награди:

1 място - 700 лева, 2 място - 500 лева, 3 място - 350 лева, 4 място - 250 лева, 5 място - 200 лева, 6 място - 150 лева, 7 място - 125 лева, 8 място - 100 лева, 9 място - 75 лева, 10 място - 50 лева.