Директорът на училището Снежана Няголова лисна менчето с вода преди откриването на учебната година. Снимки Черноморие-бг

Директорът на училището Снежана Няголова лисна менчето с вода преди откриването на учебната година. Снимки Черноморие-бг

73-ма първокласници прекрачиха за първи път прага на СУ "Св. св. Кирил и Методий". Малчуганите, накипрени като истински принцове и принцеси, са новото попълнения на най-старото бургаско училище. Като скъпи гости те заеха централно място в училищния двор минути преди да започне церемонията по откриването на новата учебна 2024/2025година.

"Първият учебен ден е особено вълнуващ, тържествен и значим в историята на българското образование, защото символизира началото и надеждата на нацията за по-добри бъднини, защото е ден, в който тържествуват знанието и жаждата за духовност и просвещение“, така започна своето обръщение към първолаците и другите ученици, към преподавателите и родителите директорът на "Св. св. Кирил  и Методий", доктор по управлението на образованието - Снежана Няголова. Тя вече 10 години държи здраво руля на училищния кораб.

"Нека ни е честита новата учебна година 2024/ 2025 година! Нека открие пред нас нови хоризонти, нови възможности и идеи, които да осъществим с успех! На добър час!", пожела училищната директорка. По традиция бяха изпълнени всички ритуали за откриване на първия учебен ден. В празничната програма участваха мажоретния състав и състава по народни танци. Пред публиката бяха представени два нови таланта - Диман от I-ви "в" клас, който рецитира "Първи урок", стихотворение на вечната Елисавета Багряна. А Наталия от I-ви "а" клас изпя песента "Първи клас".

Поздравителни адреси до училищното ръководство бяха изпратени от кмета на Бургас Димитър Николов, от ОУ "Христо Ботев" в квартал "Долно Езерово", от институт "Конфуций" към Великотърновския университет "Св. св  Кирил и Методий".

Галерия