С много музика и настроение изпратиха абитуриентите в най-старото бургаско училище. Снимки Черноморие-бг

С много музика и настроение изпратиха абитуриентите в най-старото бургаско училище. Снимки Черноморие-бг

75 абитуриенти от "Випуск'2022" на СУ "Св. св. Кирил и Методий" казаха "Довиждане" на любимото си училище. Днес порасналите момичета и момчета, които преди 12 години прекрачиха прага на централното бургаско школо, сега за последно прекрачиха прага на гимназията. Този път младежите, облечени официално, водени от своите класни ръководители, бяха аплодирани от възпитаници на гимназията, както и от родители, преподаватели и гости на церемонията. Тийнейджърите изненадаха присъстващите с отваряне на бутилки шампаанско, както и с много цветни димки.

"Скъпи абитиуриенти от "Випуск'2022" желая Ви искрено здраве, амбиция и енергия, сила и вдъхновение, за да преследвате целите си и осъществите мечтите си. На добър час!", пожела от директорът на СУ "Св. св. Кирил и Методий" Снежана Няголова. И допълни: "Бъдете добри хора и достойни грагждани! И когато Ви е най-трудно винаги си спомняйте безсмъртните стихове на поета Дамян Дамянов: "Когато си на дъното на пъкала, когато си най-тъжен, най- злочест, от парещите въглени на мъката си направи сам стълба и излез!".

По традиция тържетвото за изпращането на абитуриентите започна с посрещането на училищното знаме и предаването му на новия знаменосец и асистенти. Балът на възпитаниците на СУ "Св. св. Кирил и Методий" ще бъде на 24-ти май в Слънчев бряг.

Галерия