800 000 лева по-малко за чистотата на Несебър през 2010-та

Общинските съветници одобриха преработените сметки по дейност чистота, чиято сума за 2010 е с близо 800 000 лева по-малко.

 

Заедно с гласуването по замяната на мястото за бъзещия делфинариум, на кмета на община Несебър бе възложено да стартира процедурата по изработване на актуални оценки на терените, в които да бъде отчетено местонахождението, геоложките и археологическите особености и възможностите за застрояване им. Гласуваният терен е част от по-голям на площ от 36,431 кв.м., което изисква и изработването на подробен устройствен план за отреждането му като крайморски парк с обществено обслужване, делфинариум, паркинг, трафопост, помпена станция и озеленяване.

Поради това, че се гласува за 10 на сто намаление на такса "Битови отпадъци" за 2010, се наложи преработка на всички сметки по дейност "Чистота" за Несебър и съставните селища. Тези сметки бяха одобрени на извънредно заседание на местния парламент проведено на 24 декември. Съгласно взетото решение жителите на община Несебър ще плащат 10 на сто по-ниска такса "Битови отпадъци", а  парите за сметосъбирането и сметоизвозването в общинския бюджет за 2010 ще бъдат с близо 800 000 лева по-малко.

Максим Момчилов