С тържество за първи и пети клас започна учебната година в ОУ Найден Геров

С тържество за първи и пети клас започна учебната година в ОУ Найден Геров

83 деца прекрачиха за първи път прага на ОУ "Найден Геров" в бургаския комплекс "Меден рудник". С много трепет и вълнение първокласниците влязоха в своите класни стаи, където на новите чинови ще учат буквите от българската азбука и под вещото напътствие на своите учители ще изписват чегнелчета и цифри. Обновените им класни стаи са ремонтирани и обзаведени по проекта на Община Бургас "Първокласна начало".

В условията на извънредна епидемична обстановка първият учебен ден премина при засилени мерки за сигурност, като официални тържества имаше само за първи и пети клас в различни часове. Останалите ученици бяха посрещнати в класните си стаи по график от своите класни ръководители.

"Стартираме една нова, по-различна от останалите учебна година, но въпреки това водещ приоритет за всички нас, за цялата училищна общност е любовта към знанието, дългът към образованието на подрастващите, успешната им социализация и изгражането им на отговорни и съвестни граждани. Нека си пожелаем преди всичко здраве, добър училищен климат и много трудолюбие в издигане авторитета и името на нашето училище. На добър час!", това каза в словото си директорът на ОУ "Найден Геров" Лазар Налбантов.

Галерия