DSC_2040

DSC_2040

А вие запознахте ли се с кварталния?

отговаря за района, в който живеят. Инициативата, станала по известна като "Запознай се скварталния", е на служебния вътрешен министър Пламен Узунов. Тя цели да повиши доверието към силовото ведомство и да насърчи гражданите да подават сигнали, още повече в навечерието на предстоящите предсрочни парламентарни избори, които ще се проведат на 26-и март.

Както преди по-малко от седмица министър Узунов обеща, съобщения с информация за кварталния полиций са разлепени на входовете на жилищните блокове в Бургас. В листовките са включени имената, длъжността и координатите на районния инспектор, телефони на дежурните в съответното районно управление, както и на Областната дирекция. Ако някой има забележки към работата на полицията, може да сигнализира на инспектората към МВР в София, а при случаи пък на корупция може да сигнализира на дирекция "Вътрешна сигурност" към МВР. По думите на министъра такава информационна листовка ще бъде разлепена на всеки жилищен блок, къща или вила в страната.

Въпреки риска да "завалят" покани за кафе към униформените, ние от "Черноморие" се питаме, колко от вас, мили читатели, ще се обадите на съответния квартален, просто за да се запознаете?