Кметът на морската община Георги Лапчев посрещна абитуриентите в кабинета си. Снимки Община Царево

Кметът на морската община Георги Лапчев посрещна абитуриентите в кабинета си. Снимки Община Царево

Завършващите средното си образование ученици с най-висок успех от СУ "Никола Йонков Вапцаров" в Царево получиха финансова подкрепа. Те бяха посрещнати от кмета на Община Царево Георги Лапчев в кабинета му. В края на срещата кметът им връчи пликовете с паричния стимул. Инициативата се провежда за четвърта поредна година и се организира от местната организация на БЧК и нейния председател Мима Костадинова. Отличените ученици през тази година са девет, като осем от тях получиха сумата от 500 лева, а пълният отличник на випуска получи сумата от 600 лева.

Целта на инициативата е да поощри усърдието на абитуриентите – отличници, както и да подпомогне тяхната подготовка през настоящия кандидат-студентски период. 
"Тъй като е от изключителна важност младите и мотивирани хора, които полагат необходимите усилия и дават най-доброто от себе си, за да бъдат първи в начинанията си, аз ще продължа да ги поощрявам и подкрепям. Финансовата помощ е винаги едно добро дело не само за бедните и онеправдани, а и за тези които са първи. Положилият най-много усилия и труд е важно да бъде поощрен и награден", сподели кметът Георги Лапчев. Той присъства и на символичното засаждане на дръвче, с което всяка година завършващите средното си образование ученици засаждат в двора на СУ "Никола Йонков Вапцаров".

Галерия