Баловете тази година закъсняха, заради пандемията от COVID - 19. Снимки Авторът

Баловете тази година закъсняха, заради пандемията от COVID - 19. Снимки Авторът

Абитуриентите от бургаската Профилирана гимназия с немски език "Гьоте" дадоха начало на баловете в морския град. С почти месец закъснение, заради пандемията от COVID - 19, дванайсетокласниците все пак облякоха официалните рокли и костюми, за да отпразнуват завършването на средното си образование. Традиционно учениците от гимназията се събраха пред Пантеона преди да отпътуват за Слънчев бряг, където ще бъде купонът тази вечер.

За разлика от предишни години, тази момчетата привличаха погледите с по-екстравагантните си сака от платове с много цвят и флорални мотиви. Тийнейджърките, както винаги заложиха на дължи рокли с много дантела, изрязана на гърба. Повече стил и изисканост демонстрираха абитуриентите в сравнение с прешествениците си.

Само десет бургаски гимназии ще имат абитуриентски балове тази година. Решението е взето от завършващите, които са направили организацията. Една част от тържествата ще бъдат в Слънчев бряг, други ще останат да празнуват в Бургас. По-голямата част от гимназиите няма да имат балове, а дипломите им ще бъдат раздадени в гимназиите.

На 22 юни ще бъде изпращането на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" пред културен център "Морско казино", а на 26 юни ще бъдат баловете на НУМСИ и АЕГ "Гео Милев" пред Казното, Търговската гимназия в градинката до църквата "Св. Богородица", СУ "Константин Преславски"  в училищния двор от 18.00 часа.

Галерия