BebetaVarna

BebetaVarna

АГ болницата във Варна посреща Бабинден с над 140 бебета

Очакванията са до празника бройката им да надмине 140 деца. В интензивното неонатологично отделение се отглеждат 19 недоносени мъничета, като най-малкото тежи само 700 грама. Сред новородените преобладават момчетата – 70, при 61 момиченца към 19 януари.
2011 година е приключила с 2358 новородени от 2386 родилки. Многоплодните бременности са били 70 – 68 двойки и две тройки бебета. 360 недоносени са били отгледани в интензивното неонатологично отделение. С най-малко тегло е било момченце от Търговище, което се родило само 480 грама. То е отгледано живо и здраво и вече е изписано от болницата, съобщи управителят д-р Радослав Минков.
Друга радост в здравното заведение при равносметката за празника е, че е обновена почти цялата база на болницата със собствени средства. Още с встъпването си в длъжност управителят д-р Радослав Минков направи доста за подобряване условията за труд за персонала и грижите за пациентите и бебетата. Първо бе извършен основен ремонт на дванадесет болнични стаи за родилки и новородени на петия етаж. Така майките и техните бебета получават квалифицирани грижи при условия, които се доближават до тези във ВИП стаите.
Особено важна бе инициативата да се обнови реанимационно-оперативният блок на втория етаж, за което отново бяха заделени собствени средства. Ремонти бяха извършени във всички отделения, като трябва да се има пред вид, че с малки изключения базата не е била обновявана от построяването на болницата преди 40 години.

Днес+