Дъщерята на американския президент Иванка Тръмп е създател на Академия

Дъщерята на американския президент Иванка Тръмп е създател на Академия

Бургас ще бъде домакин на пилотната за България Американска бизнес академия за дами (АБАД). Тя е част от новата глобална програма AWE. Създадена е от Бюрото за образование и култура към Държавния департамент на САЩ и има за цел да подкрепя дами по целия свят, които искат да развиват собствен бизнес. Инициатор за създаването на Академията е съветникът на президента на САЩ - Иванка Тръмп.

В България програмата ще бъде осъществена със съдействието на Посолството на САЩ и университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Академията използва програма за онлайн обучение по предприемачество, разработена в сътрудничество между школата по мениджмънт на Аризонския университет и световни компании.

Чрез тази програма жените имат възможност да бъдат обучени да създават успешно свои бизнес планове, да разбират как се привлича капитал и да се свързват с мрежа от успешни бизнес хора.

Част от програмата ще бъдат и срещи с доказани мениджъри в международни и български компании.

Курсистите ще бъдат ангажирани в месеците от септември 2020 г. до януари 2021, когато ще се дипломира първият български випуск. Обучението ще бъде всяка седмица през двата почивни дни.

Избраните дами няма да заплащат такси, а най-успешно преминалите курса ще получат начален капитал за собствен бизнес или за развитие на вече съществуващ.

Основни изисквания за участие:

- Навършено пълнолетие и завършено средно образование;

- Желание за развиване на собствен бизнес или реализиране на своя бизнес идея;

- Възможност за ангажиране средно с 6 часа седмично за подобряване на вашите бизнес познания и умения;

- Основни компютърни познания;

- Основно ниво на владеене на английски език;

Заявки се подават на следния адрес https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScqiWzqIiDI1IDlcZnyWQYRRSmDvqopVYO91GBnO0T5h1tamQ/viewform, в срок до 31 юли 2020 г.