rabotnici4

rabotnici4

Акционери ще съдят старото ръководство на Корабостроителницата - видео Общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 28-ми януари. "Ако дружеството не стане публично, да се гласува промяна на фирменото наименование на "Бургаски корабостроителници" ЕАД, чрез придобиване на всички акции от мажоритарния акционер "Хюнас инвестмънтс лимитид" с директор Анастасия Йоанидес. Като това трябва да стане на справедлива пазарна цена, според последния заверен годишен финансов отчет от 2011 година", смята Бачев.

Проверка на sunstart.info показа, че според него "Бургаски корабостроителници" АД реализира приходи от продажба на продукция и услуги в размер на 1 693 000 лева. Спрямо 2010 г., приходите са близо 5 пъти по- малко.
Според документи, разходите за дейността през 2011г. са в размер на 6 807 000 лева. 
През месец декември 2005г. "Бургаски корабостроителници" АД получава банков кредит от "Първа инвесиционна банка" АД София в размер на 55 000 000 евро, чийто краен срок за погасяване е 11 ноември 2013 година.  
На извънредното общо събрания, акционерът Венчо Бачев ще предложи още: на неосвободените от отговорност членове на Съвета на директорите на "Бургаски корабостроителници" АД - Румяна Маринова, Илиян Хлебаров и Кристалина Григорова да им се потърси съдебна отговорност от дружеството за причинените му имуществени вреди.
От своя страна, бургаските корабостроители подготвят сигнал до прокуратурата за източване на предприятието, съобщи Васил Генков. 
Защо това предприятие стигна до дъното? Ще успеят ли уволнените работници да получат парите си и свършиха ли работата си институциите?
Видеото може да видите тук: 

http://sunstart.info/bg/obstina-burgas/405