Третото издание на фестивала ще провежда на две места в Бургас. Снимки Лина Главинова

Третото издание на фестивала ще провежда на две места в Бургас. Снимки Лина Главинова

Късните прожекции от програмата на Международния филмов фестивал ще бъдат преместени в залата на НХК, ако прогнозата за времето е за дъжд, съобщиха организаторите. Това се случи снощи, минути преди началото на отложената прожекция на българския игрален филм "Безкрайната градина" на Галин Стоев. Промяната в часа и мястото на профекцията попречи на мнозина да гледат филма. С "Безкрайната градина" трябваше да бъде официално открито третото издание на фестивала в петък, 20-и юли. Заради лошото време обаче, откриването бе отложено за 21-и юли, събота. И то се състоя, но не на открита сцена "Охлюва", както бе планирано, а в залата на НХК.

Днешният фестивален ден продължава със следната програма:

От 19.00 часа в културен център "Морско казино" ще се състоят прожекциите на четири късометражни филма: "Предплата" (Любо Кюркчиев), "Радиотехникът" (Ваня Богданова), "Табу" (Анна Дамаскова), "Моята истина" (Стефани Райчева. Филмите са част от бургаска селекция, тъй като и четиримата талантливи артисти са от морския град. Авторите лично ще представят филмите си пред зрителите.

От 21:15 часа е началото на прожекцията на "Лятото на замръзналите фонтани" на госта и член на международното жури на фестивала Вано Бурдули, с когото зрителите ще имат възможността да се срещнат на живо.

Филмовата вечер ще приключи с "Гостът" (Турция), а прожекцията е от 23:15 часа.

*По програма късните прожекции ще се състоят на сцената на Охлюва, но при лоши метеорологични условия след 20.00 часа ще бъдат преместени в залата на НХК.

Галерия