Видеата са записани по случай два юбилея

Видеата са записани по случай два юбилея

Шест видео послания на темата "Варна, която обичам" създадоха актьори от драматичен театър "Стоян Бъчваров".  Проектът е съвместна инициатива между Община Варна и Съюза на артистите в България и е посветен на два големи юбилея – 100 г. от обявяването на морската столица за курортен град и 100 години ДТ "Стоян Бъчваров".

Във видеата участват Александра Майдавска с клипа "Нейното море", Михаил Мутафов - с "За изкуството и магнетизма",  Полина Недкова – с "Различните лица на Морската градина", Симеон Лютаков – с "Легендарният Аладжа манастир", Стоян Радев – с "Домът на Стоян Радев – Драматичен театър "Стоян Бъчваров" и Христина Джурова - с "Антични стъпки в Римските терми". Посланията са посветени на емблематични забележителности и символи на морската столица, разказани от хора на изкуството, и пречупени през техните лични истории.

Видеата се разпространяват в официалните информационни канали на Община Варна live.varna.bg, visit.varna.bg, във Facebook, YouTube и Instagram, както и на видео екраните в центъра на града.