Татяна Лолова е лице на фестивала тази година. Снимки Тодор Ставрев и архив Черноморие-Бг

Татяна Лолова е лице на фестивала тази година. Снимки Тодор Ставрев и архив Черноморие-Бг

Актрисата Татяна Лолова и журналистката Мария Касимова-Моасе ще влязат в задочен литературен двубой. Двете ще представят книгите си пред бургаската публика с разлика от четири часа. И двете морски премиери са част от програмата на второто издание на фестивала на изкуствата "Порт Прим Арт Фест", който се организира от гранд хотел и СПА "Приморец" съвместно с Община Бургас.

Автобиографичната книга на Лолова - "1/2 живот" ще бъде представена от журналиста Георги Тошев. Срещата на актрисата с бургаските й почитатели е на 13-ти октомври, събота, от 11.00 часа в гранд хотел и СПА "Приморец". Книгата е седмо допълнено издание. От нея читателят ще научи съкровенните мисли на Татяна Лолова, това, което е съпътствало живота й досега - хора, срещи, случки.

В ранния следобед на съботния ден, в същата зала на хотела, от 15.00 часа Мария Касимова-Моасе ще представи романа си "Балканска рапсодия". В него тя разказва историята на своя род. Нишката на родовата памет се преплита с исторически събития, случили се на Балканите преди почти век.

Галерия