“Акулите” излизат за победа срещу “Левски”

Това заяви на традиционната си пресконференция преди всеки мач от “А” група мениджърът на тима Красимир Балъков. В 7-ия кръг от първенството “акулите” гостуват на “сините”. “При “Левски” може да има напрежение, но това си е техен проблем и не ни интересува. Важното е, че при нас нещата си вървят нормално. Ще играем с търпение и спокойствие, но и с нужната агресивност и мотивация, за да компенсираме традициите в България, които са на страната на противника”, каза още Балъков. Според него мачове като този с “Левски” щели да покажат докъде е стигнал отбора. Балъков разполага с 26 равностойни състезатели, всеки от които чака своя шанс за изява. От групата за сблъсъка с шампионите със сигурност отпадат контузените Николай Кръстев и Енис Хайри и наказаният за 1 мач Нилтон Кардосо. “Ще дадем всичко от себе си за победа”, обеща стратегът на вторите във временното класиране на “А” група.

 

“Подкрепям инициативата за данъчните проверки във футболните клубове. Това отдавна трябваше да се направи. Няма друг път, ако искаме футболът ни да върви напред. В “Черноморец” проблеми от данъчен характер нямаме”, каза още Красимир Балъков. Той подчерта и голямото си задоволство от Деня на отворените врати, който “Черноморец” организира на 20-ти септември. “Всеки ден слушах, че бургаската общественост е изгубила доверие и е негативно настроена, но Деня на отворените врати опроверга тези твърдения. Бъдещето е в децата и юношите. Ще продължим да работим в тази насока, защото те най-бързо ни разбират. Ще ни е нужно повече време и по-зрелите хора да ни разберат. Трябва ни търпение. Ние да си вършим работата, пък след време ще берем и плодовете”, каза Балъков.

Според него правилната политика за покупко-продажба на футболисти  е един от най-важните елементи в клуба. “В това отношение можем да се похвалим с добри постижения. Аз и Фреди Бобич сме имена, които пораждаме интерес в немскоговорящите страни. Помага ни и опитът, който имаме от работата в чужбина. Очаквайте трансферни изненади. Като му дойде времето, ще станат известни”, подчерта още Балъков.