Черноморец успяха да спечелят три точки от гостуването си. Снимка ФК Черноморец

Черноморец успяха да спечелят три точки от гостуването си. Снимка ФК Черноморец

Отборът на "Черноморец 1919" - Бургас прибави важни три точки и спечели девета победа от началото на сезона, връщайки се отново на върха в Югоизточната Трета лига. "Акулите", водени от Слави Костенски победиха "Атлетик" - Куклен с 2:1, в среща от 12-ия кръг на първенството, а второто попадение за домакините от Бургас падна в последната 90-та минута на срещата. След нова драма и гол в заключителните минути на стадион "Черноморец", Антон Узунов бе в прегръдките на своите съотборници, превръщайки се в герой за своя тим. Младият атакуващ състезател отбеляза 4-тото си попадение от началото на кампанията и донесе поредния успех за бургазлии, които продължават борбата за Втора лига. Пред погледа на вярната бургаска агитка, футболистите на Черноморец отново трябваше да чакат до последната минута, за да зарадват привържениците си, които не веднъж през този сезон видяха подобни победи в заключителните минути. Така бе и при последната визита в Хасково, при успеха с 2:1 и в регионалното дерби с "Несебър", спечелено с 1:0.

"Черноморец" събра 29 точки в своя актив, колкото има и "Загорец".

"Черноморец" спечели важни точки с преките опоненти, а това трябва да донесе допълнително самочувствие на играчите.

"Черноморец" спечели историческа победа в първия кръг в Смолян с 1:0, у дома се наложи над Димитровград с 2:0 и над "Спартак" - Пловдив с 1:0, а в Нова Загора записа реми - 1:1 със "Загорец". "Акулите" загубиха от "Розова долина" в Казанлък с 3:2, като второто попадение на Мариян Тонев падна твърде късно в края на мача, а "розите" отбелязаха три попадения през първата част. Последва сладка шампионска победа у дома с 1:0 в добавеното време в регионалното дерби срещу Несебър, за да дойде и успеха в Пловдив с 2:0 над "Марица". Последва разгромна победа у дома с 4:0 над тима на "Верея" - Стара Загора, за да дойде ремито 1:1 в Първомай. "Акулите" изпуснаха победата в заключителните секунди, а попадението за първомайци падна в последната 4-та на добавеното време след центриране. Милен Танев беше открил за гостите в 75-та минута след статично положение и добра атака, а "Загорец" не успяха да спечелят в Казанлък гостуването си на "Розова долина", завършвайки 1:1. Последва разгромна победа над Ямбол - 5:1. Миналата седмица, "Черноморец" отново спечели шампионска победа с 2:1 при визитата си на Хасково с гол от дузпа в 94-та минута.

Слави Костенски пусна отново състава, с който започваше в предните мачове, като направи няколко промени, пускайки в стартовите 11 Любомир Божинов и Симеон Русев. Стоян Мантаров пропусна мача за натрупани картони, а Жулиен Парушев остана на пейката заедно с Нуретин Пюскюлю, Стилиян Станчев, Мустафа Мустафа, Валентин Стоилов, Денис Дагигов и вратаря Мартин Шейтанов.

Капитанът Мартин Теменлиев бе под рамката, а в отбрана за домакините действаха Слави Шопов, Стоян Кижев, Стоян Вергиев и Валентин Иванов. В халфовата линия бяха Валентин Иванов -Чалъма, Любомир Божинов, Антон Узунов и Симеон Русев. В предни позиции действаха Мариян Тонев и Милен Танев.

В следващия 13-и кръг, "Черноморец" гостува на "Гигант" - Съединение, а двубоят е на 31-и октомври, събота, от 14:30 часа.