Андре Токев показа как може да напътства готвачите от разстояние. Снимки Лина Главинова

Андре Токев показа как може да напътства готвачите от разстояние. Снимки Лина Главинова

Андре Токев напъства любители кулинари как да приготвят ястията си дистанционно посредством 5G мрежата на "Теленор". Топ готвачът бе в шатрата на мобилния оператор, разположена на площад "Тройката" в Бургас, докато трите двойки готвачи се вихриха в кухнята на неговия ресторант в София. С помощта на очилата за виртуална реалност и 5G мрежата, която от "Теленор" тестват Андре Токев успя в реално време да напътства готвачите. В експеримента участваха три двойки - Анна Узунова - журналист и Михаил Дюзев - журналист, Валя Караджова - музикант и Никола Балов - технологичен блогър, Ана Динкова - специалист по дигитален маркетинг и Александър Богоявлениски - пилот. Андре Токев даде указания на любителите готвачи как да приготвят предястие, основно и десерт. Благодарение на 5G мрежата Токев успя в реално време да наблюдава, какво се случва в кухнята му.

"5G дава уникална възможност, докато съм на морето да напътствам готватчите в ресторанта", обясни той на актьора Башар Рахал, който бе водещ на демонстрацията в Бургас. Жителите на морския град станаха свидетели на теста и успяха да тестват възможностите, които 5G мрежата дава. Те видяха на екрана как кулинарите приготвят ястията в столичния ресторант на Андре Токев.

Новата мрежа дава по-добри възможности от съществуващата 4G. 5G позволява по-висока скорост на интернета, не накъсва връзката и комуникацията е в реално време без забавяне на сигнала. При нея може да стане много по-бързо свалянето и обработването на по-голяма по обем информация.

Галерия