Ангел Божидаров (вдясно) е част от партията на Велизар Енчев (в средата). Снимка Лина Главинова

Ангел Божидаров (вдясно) е част от партията на Велизар Енчев (в средата). Снимка Лина Главинова

"Ако не бия Валери Симеоно на местните избори, ще се откажа от политиката", това заяви Ангел Божидаров - областен координатор на Движение за радикална промяна "Българска пролет" в отговор на въпрос на "Черноморие". Божидаров е общински съветник в местния парламент на Бургас. Той влезе в местния парламент преди три години от листата на НФСБ. Божидаров бе координатор на партията, чийто председател е бившия вече вицепремиер Валери Симеонов, цели шест години. Преди няколко месеца той обяви, че остава в местния парламент, но като независим съветник и напусна групата на НФСБ-СЕК. Тя се разпадна преди три дни по време на сесията на ОбС, след като председателят на СЕК Георги Манев я напусна, само за да свали от заместник-председателското място Георги Дражев.

"Колегите ми в местния парламент знаеха, че съм приел поканата на Велизар Енчев да стана част от "Българска пролет", но не са ми пречили", коментира Божидаров. Той е говорил с колегата си Дражев, който също вече не е част от НФСБ, партията с чиято листа влезе в местния парламент. Засега Дражев се е въздържал от отговор дали ще се присъедини към "Българска пролет" или не.

"Ще победя Валери Симеонов на местните избори догодина. Така както го направих със СДС преди години", категоричен е Божидаров. Той обаче не отрече, че ще му е много трудно, на него и на колегите му, които са напуснали НФСБ и "Атака" и са сe присъединили към "Българска пролет", да мотивират хората да ги подкрепят на вота другата есен.

"Масово напускат структура на НФСБ и "Атака" в Южна и в Северна България", каза Велизар Енчев - председател на "Българска пролет". Той създаде партията, след като напусна редиците на НФСБ и се обяви за независим депутат в предишното Народно събрание. Енчев заяи, че е още рано да се каже с кого партията му ще се коалира за участие на изборите за Европейски парламент. Вече са водени разговори за това с БСП. "От европейските избори зависи бъдещето на България", категоричен е Енчев. Вотът е насрочен за края на май 2019 година.