Георги Дракалиев, Николай Стоянов и доц. д-р Стоян Транев входираха листата в РИК - Бургас. Снимка ВМРО

Георги Дракалиев, Николай Стоянов и доц. д-р Стоян Транев входираха листата в РИК - Бургас. Снимка ВМРО

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки отново ще води листата на с кандидати за народни представители във Втори многомандатен избирателен район - Бургас на предстоящите извънредни парламентарни избори. Листата с кандидати за депутати бе входирана днес в Районната избирателна комисия от областния председател на ВМРО - Бургас д-р Георги Дракалиев. Заедно с него бяха и следващият в листата - бургаският общински съветник от ВМРО - Николай Стоянов, както и доц. д-р Стоян Транев от университета "Проф. д-р Асен Златаров". Доц. Транев е и зам.-областен председател на Съюза на патриотичните сили "Защита", които традиционно си партнират с ВМРО на национално ниво.

В листата на ВМРО влизат 16 души с различни специалности и професионален път на развитие, повечето от които досега не са били кандидати за народни представители. Сред приоритетите на партията в предстоящата кампания са: гаранция за националния суверенитет и възможността да се отстоява националния интерес; силна армия и отбрана – продължаване възраждането на Българската армия. Тя е гарант за суверенитета на страната и за възможността България да отстоява националните си интереси и границите си като лидер на Балканите; ВМРО иска смяна на правилата – нова Конституция и разширяване на президентските правомощия; нито крачка назад от правата на българите в Македония, Западните Балкани и навсякъде по света; защита на традиционното семейство, на националните и християнски ценности. Нужна е Стратегия за преодоляване на демографската катастрофа; енергийната сигурност е част от националната. Трябва спешно преразглеждане на "Зелената сделка", изграждане на АЕЦ "Белене" и гарантиране на големите енергийни проекти, които носят полза за България.

"Старите и нови партии на статуквото от последните два провалени парламента показаха своята неспособност да поемат отговорност и да защитят интересите на страната и народа. Това още веднъж доказва, че страната ни има нужда от разумни, решителни и родолюбиви политици, които не зависят от чужди посолства и/или от родни олигарси. На 14 ноември подкрепете ВМРО, за да я има България!", заяви Георги Дракалиев.

Изборите за 47-мо Народно събрание ще се проведат на 14-ти ноември.