Флора-та е една от локациите на Порт Прим Арт Фест

Флора-та е една от локациите на Порт Прим Арт Фест

Ани Петрова ще подреди самостоятелна изложба в експозиционен център "Флора" - Бургас. В експозицията фотографката ще покаже свои снимки, запечатали различни емоционални състояния на български артисти. Изложбата е част от програмата на второто издание на "Порт Прим Арт Фест", който ще се проведе от 8-ми до 13-ти октомври в морския град. Организатор и спонсор на арт форума е гранд хотел и СПА "Приморец" със съдействието на Община Бургас. Патрон на фестивала тази година е актрисата Татяна Лолова.

Експозиционен център "Флора" е мястото, където от 1980 година насам събира бургазлии и гостите на града на най-пъстрото изложение. Там, флористи от близо и далеч излагат своите цветни произведения, които по традиция привличат многобройна публика. През 2015 година това знаково за Бургас място, на крачка от морето и златния пясък, претърпя трансформация. Сградата запазва името "Флора", но вече към него има важно уточнение: Експозиционен център. Специфичният интериор на новите многофункционални пространства позволява адаптирането им за широк спектър различни цели и мероприятия. Допълнителен плюс в тази посока e съвременното класно оборудване за всякакви цели, налично на място. Екстериорът е също с модерна визия, която се вписва плавно в Морската градина на Бургас със своите бели, меки линии и щедро използвани тъмни естествени дървесни тонове. 

Мястото е любимо на бургазлии не само поради ключовото си разположение в Морската градина, но и поради емоционалната натовареност, която носи. Всеки някога е бил на "Флора"-та. Родителите водят децата си, по-възрастните – внуците, хората я посещават с приятели, срещат там други близки и изобщо – мястото е вплетено в културната памет на Бургас. Затова и за втора поредна година "Флора" е част от локациите на "Порт Прим Арт Фест" – фестивалът на изкуствата на морския град. Тази година, в светлите и морски пространства на 10 октомври (вторник) бургазлии и гостите на града ще имат възможност като част от ППАФ да видят една уникална изложба. Тя е дело на фотограф Ани Петрова и обхваща кадри, запечатали известни родни артисти, поети, писатели, музиканти и художници.