СУ Св. св. Кирил и Методий е едно от училищата, които са преустановили занятия, след като е получен e-mail. Снимка Архив Черноморие-бг

СУ Св. св. Кирил и Методий е едно от училищата, които са преустановили занятия, след като е получен e-mail. Снимка Архив Черноморие-бг

Анонимен e-mail за поставено взривно устройство затвори над 15 бургаски училища, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в морския град. На служебните пощи е получено еднотипно текстово съобщение за поставено самоделно взривно устройство.

Ръководствата на гимназиите разполагат с две възможности – или да подпишат протокол за поемане на отговорност, като учебните занятия не се прекратяват и продължават с нормален ритъм или да отменят учебния процес за срок от едно денонощие от констатиране на заплахата.

В някои от училищата подобни заплашителни майли не са установени и към момента учениците и педагогическия персонал не са евакуирани.

Служителите от ОДМВР – Бургас вече извършват обстойни проверки в затворените училища за наличието на съмнителни вещи или предмети. В случай, че такива бъдат открити за обезвреждането им ще се включат служители от спец-екип от Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" към МВР.

По данни на "Черноморие" училищата, които са получили заплашителен e-mail и са преустановили учебния процес днес са 27.