Ансамбълът е създаден през далечната 1965 година. Снимка Архив

Ансамбълът е създаден през далечната 1965 година. Снимка Архив

Професионалният фолклорен ансамбъл "Странджа" обявява конкурс за оркестрант на духов инструмент – кавал.

Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа" е създаден през 1965 година с цел издирване, съхранение, обработка и популяризиране на музикалния, песенен, танцов и словесен фолклор от Югоизточна България.

Ансамбълът се състои от три основни формации: женски хор на основата на открито народно пеене, солисти, оркестър от народни инструменти и смесен танцов състав.

В репертоара му са включени десетки танцови постановки, хорови, солови и оркестрови произведения. В него присъстват танци и песни от всички етнографски области, които разкриват огромното фолклорно богатство на България. Особено внимание се обръща на пресъздаването на фолклора и народните обичаи от Странджанския край.

Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа" е изнесъл над 6000 концерта у нас и в чужбина.

Главен художествен ръководител - Марио Егов, диригент на ансамбъла - Любен Касабов, диригент на оркестъра - Николай Чапкънов, хореограф - Михо Атанасов, хормайстор - Атанаска Бонева.

Всеки, който иска да кандидатства и да стане част от професионалните музиканти и танцьори на най-големия фолклорен ансамбъл в югоизточна България, може да позвъни за допълнителна информация на следните телефони: 0878 757 281 или на 0898 459 327.