Амбицията ни е да се предвижим към А Областна футболна група, каза Тодор Мархолев

Амбицията ни е да се предвижим към А Областна футболна група, каза Тодор Мархолев

Поне четирима нови футболисти с опит ще търси ръговодството на футболен клуб "Аполония Понтика" в Созопол за новия новия сезон. Това обяви на брифинг в пресклуба на БТА президентът на отбора Тодор Мархолев. "Ще се търсят играчи за всички постове – в нападение, в халфовата линия и защитата. Предстои интересен сезон, в който ще се стремим към по-добро представяне, по-напред в групата", каза още Тодор Мархолев.

Той уточнява, че една от целите, които си поставя клуба, е да се придвижат напред в "А" Областна футболна група.

"Стремежът на ръководството на отбора е да се създаде организация на професионално ниво. Основната задача, обаче, на ФК "Аполония Понтика" е да привлече повече хора в подкрепа на масовия спорт както на терена, така и по трибуните", добави президентът на клуба.

ФК "Аполония Понтика" ще организира в края на месец юли двудневен аматьорски турнир по плажен футбол. Той ще се проведе на къмпинг "Смокиня". В него ще участват минимум 8 отбора, но те могат да станат и повече при засилен интерес.

През новия футболен сезон ръководството на клуба ще предложи побратимяване с други български отбори, каза още Тодор Мархолев. Предстои участието на отбора във футболни мероприятия в страната и извън нея.

Плановете на ФК "Аполония Понтика" са финансово обезпечени, като за новия сезон са предвидени финансови стимули за футболистите.