Срещата се състоя по покана на Районната колегия във Варна

Срещата се състоя по покана на Районната колегия във Варна

Архитектите от Варна и Бургас ще задълбочат сътрудничеството си. По покана на ръководството на Камарата на архитектите - Районна колегия Варна (КАБ - РК) се проведе среща с ръководството на КАБ - РК Бургас, на която бяха обсъдени теми за разширяване и задълбочаване на връзките между двете регионални колегии и бъдещо партньорство.    

КАБ - РК Бургас подписа по подобие на КАБ - РК Варна рамков договор за сътрудничество с Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" (ВСУ). 

Като основни цели в договора са посочени: разширяване и задълбочаване на връзките между страните в сферата на образованието, научната и развойна дейност, обмяната на опит и споделянето на ресурси в областта на професионалното направление "Архитектура, строителство и геодезия", както и обединяване на усилията между Камарата и университета за организирането и провеждането на съвместни практически занятия, практики и стажове, научно-практически  семинари, кръгли маси, конференции, допълнителни обучения, следдипломни квалификации и др. инициативи в областта на архитектурата. 

На срещата присъстваха: архитект Владимир Милков - председател на УС на КАБ, проф. д-р Петър Христов - ректор на ВСУ "Черноризец Храбър", архитект Събин Попов - председател на КАБ - РК Бургас, член на УС на КАБ, доц.д-р инж. Росица Петкова-Слипец - декан на архитектурния факултет на ВСУ, проф. д-р архитект Борислав Борисов - зам.-председател на КАБ, ресор "Нормативи", архитект Костадин Христов - председател на КС на КАБ, архитект Мирослав Бойчев - Член на УС на КАБ и член на съвета на КАБ - РК Бургас, архитект Марин Велчев - председател на КАБ - РК Варна, член на УС на КАБ.