Заниманията в ателието са всяка сряда от 10.00 до 12.00 часа. Снимки Личен архив

Заниманията в ателието са всяка сряда от 10.00 до 12.00 часа. Снимки Личен архив

Арт ателие "Цветно" посреща малки художници в двора на галерия "Георги Баев" в Бургас. Заниманията са всяка сряда от 10.00 до 12.00 часа. Ателието е за деца на възраст от 6 до 16 години, които имат желание да рисуват и да развиват умения за работа с класически и нови техники на работа в областта на графиката, живописта, както и на възможностите за синтез между изкуствата. Ръководител на ателието е арт педагогът Таня Стоянова.

Заниманията ще бъдат тематични и всяка седмица ще се работи с различни материали, обогатяващи изразните средства в изящните изкуства. Методическата концепция на Таня Стоянова се базира на ясно обособени функции: художествено образователна и художественотворческа, а основен методически принцип в работата й е разбирането, че художествената практика развива в максимална степен личните умения, способности и творческа свобода на децата.

Таня Стоянова има традиции и опит в работа с деца. Ръководеното от нея ателие е посещавано и от деца от СУ "Св. св. Кирил и Методий", където тя преподава рисуване от V до VII клас. 

Посещението на ателието става с предварително записване на телефон: 0889 444 819.

Галерия