Над 100 точни копия на оригиналните експонати ще бъдат показани в зала Черноморие

Над 100 точни копия на оригиналните експонати ще бъдат показани в зала Черноморие

Изложбата "Египетски приказки" гостува в Бургас. Посетителите ще се потопят в завладяващия свят на древен Египет, като посетят зала "Черноморие" на Конгресния център в морския град в периода - 18-ти август - 19-ти септември.

Откриването на експозицията е на 18-ти август в присъствието на посланика на Египет у нас Негово Превъзходителство Халид Ибрахим Емара, основателят на "Антика" - Ахмед Наср, кмета на Бургас Димитър Николов и професор Сергей Игнатов, пионер на египтологията в България.

На 18-ти август изложбата ще може да бъде разгледана от 10:00 до 17:30 часа, а от 19-ти август до 19-ти септември работното време ще бъде от 10:00 до 19:00 часа.

Потопете се по-дълбоко в забележителните постижения на древните египтяни - интелектуални, литературни, научни и културни, които са оставили незаличима следа в историята. Изложбата "Египетски приказки" показва над 100 точни реплики на едни от най-значимите артефакти, открити в Египет. Сред тях се откроява Розетският камък - благодарение на него е разчетена египетската йероглифна писменост.

Наследството на Египет се отличава с огромно разнообразие и влияние, което прониква в различни аспекти на цивилизацията, технологиите и света като цяло. Тази изложба надхвърля обикновените визуални ефекти, тя е одисея през времето и знанието, почит към безграничния принос на Египет.

За децата има специално обособена зона, в която са организирани редица дейности обогатяващи знанията за Египет, като VR oчила, арт клас с египетски рисунки, моделиране на пирамиди от картон, маски, пъзели, възможност да облекат египетски костюми с които да се снимат, както и ще се научат да изписват имената и възрастта си с египетски йероглифи.

При посещение на изложбата имате уникалния шанс да бъдете един от четиримата късметлии, които ще спечелят екскурзия до Египет за двама.

Галерия