Пъстри аранжировки във формата на яйца са акцент тази година в изложението. Снимки Авторът

Пъстри аранжировки във формата на яйца са акцент тази година в изложението. Снимки Авторът

Арт инсталации от цветя са акцент в тазгодишното издание на Националното изложение за цветя "Флора Бургас". Тя бе открита от кмета на града Димитър Николов, а поздрав към всички отправиха децата от градина "Вълшебство" и група "Горещ пясък".

В първия ден на изложението десетки бургазлии се възползваха от хубавото време, за да се разходят в Морската градина и да си купят разсад, цветя или да да се снимат до някоя от арт инсталациите, които са разположени на зелените площи до експодиционен център "Флора".

От откриването на събитието на 27-ми април, до последния му ден - 6-ти май, на сцена на открито, непосредствено сред изложбените площи ще се проведат демонстрации и работилници, от които ще научите как се прави великденска украса за маса, какви са най-подходящите цветя в аранжировките за сезона, как да "излекувате" болната си орхидея и кои са най-редките видове сред това растение. В празничните дни сцената ще бъде озвучена от много музика и настроение, благодарение на любими бургаски музиканти.

28-ми април, неделя

- 10:30 ч. – Концерт на Бургаски духов оркестър

- 11:30 ч. - Детска работилница за изработка на декоративен предмет с орхидея /приложни изкуства/ – картичка, подложка за чаша - организатор първо орхидеено общество в България

- 14:00 ч. - Лекция и демонстрация на тема "Орхидеи" - организатор първо орхидеено общество в България

- 18:00 ч. - Представяне на авторска електронна музика - заснемане на видеоклип на бургаските артисти от Bora Project

 

1-ви май, сряда

- 11:00 ч. - Концерт на група "Горещ пясък"

- 17:30 ч. – Концерт – представяне на първия музикален албум "Път към върха" на вокално трио DEJA VU

 

4-ти април, събота

- 10:30 ч. – Великденска работилница за деца - водещ Нина Харанги - флорист. Работилницата е подходяща за деца от 7 до 14 г. възраст

- 14:00 ч. – Великденска демонстрация - водещ Нина Харанги

 

5-ти април, неделя

- 11:00 ч. - Концерт на група "Горещ пясък"

 

 

Галерия