Срещата във Варна е в периода 15-ти 18-ти юни

Срещата във Варна е в периода 15-ти 18-ти юни

Артисти от цял свят пристигат във Варна този уикенд. Те ще подкрепят идеята за създаване на ново сценично пространство за танц и други съвременни изпълнителски изкуства в града. В продължение на два дни, на 16-ти и 17-ти юни, творци от 15 държави ще обсъждат възможностите в морската столица да се създадат по-добри условия за развитие и обмен на местните творци и за представяне на съвременни артистични продукции от страната и чужбина.

Събитието се провежда в рамките на пленарната среща на IETM – най-голямата мрежа за съвременни изпълнителски изкуства в света, която тази година се провежда в България. Домакин е Регионалният център за съвременни изкуства "Топлоцентрала". Срещата във Варна е съвместна инициатива на IETM, РЦСИ "Топлоцентрала" и "Варна Денс Театър". Тя се  провежда под патронажа на кмета Благомир Коцев и с подкрепена от фонд "Култура" на Община Варна и Министерство на културата.

Срещата е под надслов "Local Venue - Global Value" с идеята да се приложат на местно ниво експертността и опитът на международната група за създаването на модерно, мултифункционално сценично пространство по модел на РЦСИ "Топлоцентрала". Темата ще бъде обсъдена на среща на представители на професионални организации от България и чужбина с кмета Благомир Коцев.