Асен Блатечки, Никола Парашкевов и Стефан Иванов (отляво надясно) в сцена от спектакъла. Снимки Лина Главинова

Асен Блатечки, Никола Парашкевов и Стефан Иванов (отляво надясно) в сцена от спектакъла. Снимки Лина Главинова

Асен Блатечки и Койна Русева си партнират в комедия с неочакван край. "Умопомрачение" е най-новото заглавие в афиша на драматичен театър "Адриана Будевска", чиято премиера е тази вечер на голямата сцена. Спектакълът е по пиесата на Сам Бобрик и се поставя за първи път в България. Текстът обаче задава вечните въпроси, касаещи отношенията между мъжете и жените и защо едните не разбират другите.

"Това е поредният ни проект с театрална къща "Viva Arte" и се надявам, че също ще бъде успешен", каза директорът на театъра Борислав Чакринов, който е режисьор на постановката.

Сам Бобрик е автор на сценарии за филми и на театрални пиеси, но е малко познат в България. "Това е комедия с неочакван край и призовавам бургаските жени да доведат половинките си да я гледат, няма да съжаляват", категоричен е Чакринов. Според него, от постановката става ясно кой е силният пол.

"Не ми е много готино, докато играя в спектакъла, но той показва нещата такива, каквито са. Това е сериозна пиеса, която обаче е представена по забавен начин", допълни Асен Блатечки.

След премиерата в Бургас, зрителите ще могат да гледат "Умопомрачение" на 17-ти и 29-ти октомври. Спектакълът ще се играе и на сцената на столичния театър "Сълза и смях".

В постановката играят още Стефан Иванов, Никол Карабинова, Никола Парашкевов.

Галерия