DSC_7289

DSC_7289

Атанас Манчев с приз Нестинарка в сцената на Летния театър в Бургас, когато ще бъде официалното откриване на тазгодишното издание на Международния фолклорен фестивал. Той ще продължи до 21-ви август. В 43-то издание ще участват състави от България, Албания, Виетнам  (само на 20 август), Естония, Италия, Словакия, Сърбия, Турция, Украйна, Унгария, Грузия.

Община Бургас отново е организирала програмата на участниците в МФФ така, че да ги видят и чуят не само в центъра, но и в комплексите на града. На 18, 19 и 20 август ще има концерти на следните места: "Меден рудник", "П.Р. Славейков", ня открита сцена "Охлюва", на площад "Атанас Сиреков" пред сградата на Община Бургас, пред Културен дом на нефтохимика, пред "Флора"-та, както и пред  Летен театър. На сцената на Летния театър ще има концерт на 3 състава всяка вечер от 20.30 ч. 
Тази година през всичките пет дни на фестивала ще има дефилета на участниците.
За откритите сцени е предвидено 5 състава да играят по 5 минути, след това отпътуват с автобуси или пеш към другите места, където ще имат концерти. Последният състав, който остава на сцената, танцува 20-30 минути и още толкова време обучава хората от публиката.
Пред Летния театър ще има "Фолклорен град" - шатри, в  които участниците  ще представят фолклора на страната си. Той ще е отворен по време на целия фестивал.

Галерия