Това е поредното предизвикателство, което отправят към търсачите на приключения. Снимки БФБ

Това е поредното предизвикателство, което отправят към търсачите на приключения. Снимки БФБ

Екипът на Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) отправя предизвикателство към всички търсачи на летни приключения, които искат да изпитат себе си и да се впуснат в нещо неизвестно и неочаквано. Вече са заредени тайниците в 10 точки около Атанасовско езеро и е необходимо само всеки желаещ – възрастен или дете, да си вземе карта от Туристическите центрове на Община Бургас или от симБиотично (музейчето в южната част на езерото близо до басейните с луга). С отварянето на QR кода участниците ще се ориентират за търсеното място, но там вече започва предизвикателството – как да го достигнат и да открият къде точно е скрит тайника.

"Отговаряте на въпроса вътре в него и попълвате верния отговор на гърба на картата. Когато съберете всички отговори – заповядайте в симБиотично, за да проверим как сте се справили и да получите нашите символични, но много симпатични награди", призовават организаторите от БФБ. 

Някои от местата са наистина по-трудни за достъп и изискват специални усилия, други лесно се намират, но пък тайниците са добре прикрити, на трети е възможно смелчаците да се затруднят от някой от въпросите, но при всички случаи търсенето и намирането на загадките си струва.

Музейчето "симБиотично" работи в сряда, четвъртък и петък от 17 до 20 часа, но Туристическите центрове в Бургас, където могат да се намерят картите с QR кодовете за всеки тайник - работят всеки ден. Така че всеки желаещ - сам или със семейството си е поканен да се впусне в търсене на солени съкровища покрай лагуната Атанасовско езеро.

Галерия