Трио Артио е създадено през 2017 година и свири за първи път в Бургас. Снимки Черноморие-бг

Трио Артио е създадено през 2017 година и свири за първи път в Бургас. Снимки Черноморие-бг

Австрийското трио "Артио" изнесе първия си концерт в Бургас в рамките на XXV Австрийски музикални празници. Те се организират от Посолството на Република Австрия в България и Виенският клуб със съдействието на почетния консул на Австрия в Бургас Радостина Иванова и подкрепата на Община Бургас.

Ценители и почитатели на класическата музика се насладиха на изпълненията на триото в една от залите на експозиционен център "Флора". Сред гостите бяха почетният консул на Република Румъния в Бургас Евгения Попеску, областният управител на област Бургас Мария Нейкова, зам.-кметът по култура в Община Бургас Диана Саватева и зам.-кметът по образование в Община Бургас Йорданка Ананиева, директорът на РИМ - Бургас Милен Николов и други.

Програмата на концерта включваше произведения на Клара Шуман, Курт Естерман и Вернер Пирхнер.

Трио "Артио" е създадено през 2017 година в австрийската столица Виена от австрийската цигуларка Юдит Флидл, германската виолончелистка Кристине Ройдер и австрийската пианитска Йохана Естерман. Триото е включено от австрийското Министерство за европейски международни въпроси в програмата за насърчаване на млади изпълнители за периода 2020-2022 година.

Галерия