Искането за затваряне на участък от Демокрация е за времето от 10.00 до 18.00 часа. Снимка Община Бургас

Искането за затваряне на участък от Демокрация е за времето от 10.00 до 18.00 часа. Снимка Община Бургас

Автобуси в Бургас ще се движат с променен маршрут тази събота, 26-ти юни, заради протест и затваряне на булевард "Демокрация" от кръстовището с улица "Копривщица" до кръстовището с булевард "Стефан Стамболов". Организаторите на протеста са входирали уведомление за протеста, че ще затворят този участък от 10.00 до 18.00 часа. Причината са промените, свързани с реализацията на проекта за обновяване на булеварда, обособяването на бус лента, на места за платено паркиране.

Камарата на архитектите в Бургас с позиция за булевард Демокрация

Община Бургас: С обновяването на Демокрация е помислено за всички участници в движението

Това налага и промени в маршрутите на някои линии от градския и междуселищен транспорт, чийто маршрут минава в този участък. Временната организация на движението е по предложение от Областна дирекция на МВР - Бургас.

Автобусите, които изпълняват курсове по линии с номера - 15, Б11, Б12 ще пътуват, както следва:

- ….булевард "Демокрация" - улица "Дунав" - булевард "Стефан Стамболов"…,

А тези по линии с номера 3, 6, 32, Бургас - Българово, Бургас - Горица:

-...  улица "Сан Стефано" - булевард "Стефан Стамболов".

Автобусите, които се движат по линии с номера Б11, Б12 и 15 в посока УМБАЛ ще спират на спирката на Т2 на улица "Дунав" и спирка "Стефан Стамболов", като ще пропуснат спирка "Демокрация". В обратна посока, към жп гара, няма да бъде обслужвана спирка "Демокрация", а пътниците ще могат да ползват спирка "Стефан Стамболов" пред Механото.

В рамките на деня по линии 3, 6, 32, Бургас - Българово, Бургас - Горица, спирките на булевард "Демокрация" - "Демокрация", "Дунав" (двупосочно) и "Сан Стефано", няма да бъдат обслужвани. Автобусите по тези линии ще спират директно на спирка "Стефан Стамболов", като ще пропускат и спирка "Оборище".