Тапата в понеделник вечерта беше на кръговото в посока Меден рудник. Снимка Архив

Тапата в понеделник вечерта беше на кръговото в посока Меден рудник. Снимка Архив

Автобусите в Бургас се движат със сериозно закъснение, заради ремонта на булевард "Захари Стоянов" в най-големия комплекс "Меден рудник", установи проверка на "Черноморие". Нито един курс не се изпълнява по разписание. За да не бъдат заблуждавани пътниците, кога ще пристигне автобуса са изключени електронните табла, които подават информация за пристигането. Средно по 20 минути е закъснението, заради тапата, която се образува в резултат на ремонтните дейности на булеварда.

Втори ден това създава затруднение на шофьорите. За да избегнат задръстването в комплекса, водачите масови избират алтернативния маршрут - през Твърдица, Маринка, Пода и Бургас, както "Черноморие" вече писа. Това обаче съзададе нова тапа в този участък. "Отсечката от 2 километра, която свързва Твърдица и Маринка я изминахме за повече от 20 минути", сподели читател на "Черноморие". От Полицията са осигурили екипи в Маринка, които са в готовност да се намесят, ако е необходимо за се регулира движението.

Вторият етап от ремонта на "Захари Стоянов" започна на 15-ти април и ще продължи две седмици. Той включва възстановяване и рехабилитация на настилката в едното платно на участъка от кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Георги Попаянов" до кръстовището за квартал "Горно Езерово". По предварително съгласуван план-график, неговото изпълнение ще продължи две седмици. След това движението ще бъде пуснато в цялото ляво платно (посока център) в участъка от кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Александър Георгиев Коджакафалията" до кръстовището за квартал "Горно Езерово". После машините ще се преместят в другото платно, работейки в обратната посока - от кръстовището за квартал "Горно Езерово" до кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Георги Попаянов" (трети етап) и от кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Георги Попаянов" до кръстовището на булевард "Захари Стоянов" с улица "Александър Георгиев Коджакафалията" (четвърти етап).

През двете седмици за изпълнение на втори етап ще е забранен ляв завой при кръстовището с връзката към "Горно Езерово" за движещите се по булевард "Захари Стоянов" автомобили. Затова, ако излизате от "Меден рудник" и искате да стигнете до квартал "Горно Езерово", ще трябва да слезете до пътен възел "Юг", да завъртите обратно към комплекса и после да завиете надясно към "Горно Езерово". Забраната за ляв завой не важи за идващите от "Горно Езерово" автомобили.

Заради ремонта е спряно движението на тролети с номера Т1 и Т2.