Празникът на поезията и пролетта ще събере авторите на 21-и март. Снимка Лина Главинова

Празникът на поезията и пролетта ще събере авторите на 21-и март. Снимка Лина Главинова

Поезията и пролетта ще съберат бургаски поети и почитатели на мерената реч в Дома на писателя на улица "Вола" №1. Събитието е планувано за 21-и март от 18.00 часа. Така две в едно местните творци ще отбележат Световния ден на поезията и настъпващата Първа пролет. В рамките на празничната вечер ще се проведе 10-ото издание на блиц конкурса "Поетично кафене", чийто патрон е областния управител Вълчо Чолаков. В изявата ще се включат всички поети, дошли на събитието. Участие ще има и гост-поетесата от Израел - Хава Пинхас-Коен, научи сайт "Черноморие".

Втората част на поетичната вечер включва премиера на спектакъла "Този влак за Бургас е тъй бавен" по стихове на Христо Фотев и музика на Руслан Карагьозов. Песните ще звучат в изпълнение на Владо Спасов.

Само 5 дни след 21-и март в залата на Държавен куклен театър Бургас ще бъде изнесен спектакъла "И аз вървя срещу легендата за себе си" по стихове на Христо Фотев. Минути след това ще бъде церемонията по награждаването на лауреатите на Националния конкурс "Христо Фотев".