Не съществува вариант, в който аз да наруша принципите си, заяви Константин Бачийски

Не съществува вариант, в който аз да наруша принципите си, заяви Константин Бачийски

Константин Бачийски, Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, Манол Пейков, Настимир Ананиев, Радостин Василев и Михал Камбарев са народните представители от парламентаранта група на "Продължаваме Промяната – Демократична България", които не гласуваха за кандидатурата на Росен Желязков за председател на Народното събрание.

"Всички хора, които ме познават, знаят, че от години съм се посветил на борбата срещу порочните практики в обществения, икономическия и политически модел, създаден от ГЕРБ. Затова е невъзможно е да го подкрепя или да бъда част от него. Именно заради моите виждания и принципи не гласувах за избора на Росен Желязков за председател на Народното събрание. Не съществува вариант, в който аз да наруша принципите си", обясни си вота си Бачийски.

Бургаският депутат припомня, че е бил изпратен в парламента от хората именно, за да бъде алтернатива на модела "ГЕРБ", а не да е част от него.

"Получих стотици обаждания, съобщения и имейли, в които мнозина притеснени приятели, познати и избиратели изразиха разочарование от евентуална колаборация с ГЕРБ. Заявявам го отново. Държа хората, които са ни гласували своето доверие, да знаят, че няма подобни уговорки и аз и колегите ми няма да подкрепим правителство, както с мандат, така и с участието на представители на ГЕРБ в изпълнителната власт. Не отстъпваме, не се предаваме и не се продаваме", заяви Бачийски.

"Законите, които са на дневен ред трябва да се приемат, независимо кой управлява, затова при гласуването им могат да бъдат подкрепяни от различни политически формации. Съвсем отделен е въпросът, кой обаче ще ги прилага. Аз лично нямам доверие, че ГЕРБ могат да ги прилагат непорочно и в обществена полза, базирайки се на това, което съм видял от тях през последните 12 години в обществения живот на България", смята Константин Бачийски.

Бургаският депутат беше категоричен, че и в 49 Народно събрание ще продължи да изобличава порочните схеми и безобразия на всички нива в държавата, извършени по време на управлението на ГЕРБ, но най-вече в общините от Бургаска област, от където народния представител е избран.