Ще продължа да работя, за да защитавам обществения интерес, заяви Константин Бачийски

Ще продължа да работя, за да защитавам обществения интерес, заяви Константин Бачийски

Няма промяна в отношението на ръководството на "Продължаваме промяната" към мен след местните избори. Аз съм предвидлив партньор, защото каквото кажа го правя. Обещах да подкрепя конституционните промени, но не гласувах за двойното гражданство, коментира пред "Черноморие" Константин Бачийски - председател на партия "Средна европейска класа" и народен представител от листата на коалиция "ПП - ДБ".

Преди ден от местната структура на ПП - "Промени Бургас" излязоха със становище, че "прекратяват сътрудничеството си с Константин Бачийски, лидер на ПП "Средна европейска класа" (СЕК). Това включва и прекратяване на общи политически действия и инициативи с ПП "Средна европейска класа", докато Бачийски е неин председател".

"Въз основа на тези факти, Общински съвет "Промени Бургас" заявява, че към момента е невъзможна форма на сътрудничество с Константин Бачийски и ПП СЕК. Това решение е взето в интерес на защита на интегритета и ценностите на бургаската структура на ПП "Продължаваме Промяната" и се отнася до общата работа само на местно ниво, без да засяга националното коалиционното споразумение, за което се взимат решения от националните органи на партията", пише още в позицията на "Промени Бургас" изпратена до медиите.

Проблеми в структурата имаше още преди местните избори, когато вървяха номинациите с кандидати за съветници от листата на ПП - ДБ. Тогава част от хората напуснаха и в структурата влязоха нови лица.

"Не се бъркам в действията на ПП. Аз съм председател на друга партия. Не одобрявам нещата, които водят до разширяване на властта на ГЕРБ и ДПС. СЕК и преди, и сега си остава опозиция на местната власт в Бургас. Ние (групата на СЕК в ОбС Бургас б.а.) бяхме против скока на местните такси и синята зона", допълни Константин Бачийски. И заяви, че ще продължава да работи в полза на обществото, както го правят и колегите му от партията в местния парламент на Бургас.