Патрисия Илиева е пети курс студент по медицина. Снимки Веселина Райчева

Патрисия Илиева е пети курс студент по медицина. Снимки Веселина Райчева

Патрисия Илиева, която учи медицина, получи приза "Студент на годината" на държавния университет "Проф. д-р Асен Златаров". Второто издание на конкурса се проведе под патронажа на ректора на висшето училище проф. д-р Христо Бозов. Тя беше отличена и от Сдружението на младите лекари на Бургас като знак на подкрепа и уважение към неуморния й труд в процеса на обучение.

Патрисия Илиева е пети курс в специалност „Медицина“ и има отличен успех през учебната 2022/23 г. Била е стажант в две отделения на държавната болница в Бургас, а в момента съчетава ученето с позицията „здравен асистент“ в отделението по Анестезиология и интензивно лечение в частна болница. Победителката е от Русе, но е избрала да учи в Бургас.

Петчленното жури избра за подгласници на бъдещата д-р Патрисия Илиева още две дами – Елена Янакиева, която се представя отлично в специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“ и Денислава Дерменджиева от специалност „Медицинска сестра“.

Студентите София Стамболиева от Медицински колеж, Борислава Славова от Факултета по технически науки и Деница Петрова от Факултета по природни науки получиха грамота "Студент на годината" на съответното звено.

Победителката и всички останали отличени студенти бяха поздравени лично и от кмета на Община Бургас Димитър Николов. Гости на церемонията бяха още представители на Общински съвет – Бургас, преподаватели, студенти и приятели на университета и студентите.

Галерия