Тоалетите ще бъдат представени от ученички от бургаски гимназии. Снимката е илюстративна

Тоалетите ще бъдат представени от ученички от бургаски гимназии. Снимката е илюстративна

75 абсолвенти и студенти от всички курсове от катедра "Моден дизайн" към Националната художествена академия - филиал Бургас ще представят свои авторски решения с дипломно ревю "Изглеждам и съм". Модният спектакъл ще се състои на в Културно-туристически комплекс "Ченгене скеле" на 23-ти юни, четвъртък, от 19.00 часа. Събитието се реализира с подкрепата на фонд "Култура" на Община Бургас.

Селектираните модели включват цялостен, многопластов образ – рокли, якета, панталони, поли, блузи, ризи, умело съчетани с подходящите аксесоари – бижута и чанти. Колекцията е вдъхновена от вечната класика "символите на българската шевица", специфичните бродерии от регионите в цялата страна. Идеята обаче е претворена с много съвременен поглед и експериментална техника, нестандартни отвори, рециклирани материали, асиметрии и различни дизайнерски хрумки.

"Това са дизайнерите на бъдещето, затова и подбраните сетове обръщат внимание на това как създадената дреха и аксесоар дава различни идентификации на личността. През цялото обучение ние насърчаваме индивидуалността на студентите и следваме актуалните модни течения от Европа и света, защото модата е стил, динамика, усет", споделя Майа Богданова, моден дизайнер и преподавател в НХА, ръководител на катедрата.

Галерия