Деканът на факултета проф. Христо Бозов (вляво) посрещна директора на гимназията Виктор Григоров и учениците. Снимки университет Проф. д-р Асен Златаров

Деканът на факултета проф. Христо Бозов (вляво) посрещна директора на гимназията Виктор Григоров и учениците. Снимки университет Проф. д-р Асен Златаров

Ученици от бургаското СУ "Иван Вазов" в Бургас видяха на място модерната база за медицински специалности в университет "Проф. д-р Асен Златаров". Те са в XI и XII клас. Учениците заедно с техния директор Виктор Григоров бяха посрещнати от декана на Медицинския факултет проф. д-р Христо Бозов.

Проф. Бозов поздрави директора на гимназията Виктор Григоров за иновативните специалности в училището. СУ "Иван Вазов" лицензира паралелки със здравна насоченост и възпитаниците учат предмети като анатомия и физиология, долекарска помощ, фармакалогия, латински език с медицинска терминология, видове заболявания, ортопедия и т.н. Затова и интереса на бъдещите абитуриенти е насочен най-вече към медицинските специалности в университета.

"Всички вие вече имате сериозна подготовка за кандидатстване в Медицинския факултет или във Факултета по обществено здраве", каза проф. Бозов. След което учениците имаха възможност да видят презентация за всички факултети във висшето училище, както и за стратегически за държавата специалности, за които не се плащат семестриални такси.

В бургаското СУ "Иван Вазов" ще приемат ученици в две специалности за учебната 2023/2024 година. Завършилите VII клас и положили успешно изпитите ще могат да изберат да се обучават в една от двете специалности - вече утвърдената "Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове" и "Асистент на лекар по дентални медицина". По втората специалност прием ще се осъщестява за втора поредна година. Обучението по специалните предмети се извършва от квалифицирани медицински специалисти, а учениците могат да практикуват в болници, СПА и дентални центрове, с които училището има сключени договори за партньорство.   

Галерия