Премиерата на Балдахинът е тази сряда в бургаския театър

Премиерата на Балдахинът е тази сряда в бургаския театър

Спектакълът "Балдахинът" ще се играе премиерно на 24-ти април, сряда, от 19.00 часа на сцената на бургаския драматичен театър "Адриана Будевска". Постановката е на театър "Българска армия" и гостува по покана на културна организация "Арт ателие".

Автор на пиесата е Сидони-Габриел Колет, режисьор на спектакъла е Стефан Спасов, музиката е на Дони - Добрин Векилов, художник е Петя Стойкова. В "Балдахинът" участват: Гергана Данданова, Веселин Анчев, Ели Колева, Ясен Атанасов, Елена Райнова, Меглена Караламбова, Петър Димов.

"Балдахинът" или 40 години от живота на една семейна двойка от 1890 до 1930 година. С тази романтична комедия, пълна с хумор и чар, Колет, брилянтен експерт в тънкостите на любовната игра, майсторката на сюжетите тип "опасни връзки", проследява живота на един мъж и една жена от първата им брачна нощ, през първата рожба, първата изневяра, та чак до зрялата им възраст. Пред очите ни ще се изнижат 50 години съвместен живот, той и тя ще изживеят своите върхове и падения, но ще преминат успешно през минираното поле на семейният живот. История на една любов, която не можем да наречем изключителна или необикновена, затова пък история, в която можем да се огледаме и припознаем, макар да е ясно датирана във времето на нашите баби и прабаби. Но какво значение има времето, когато става дума за онова, което се случва между един мъж и една жена под балдахина на тяхната любов?

Премиерата на спектакъла ще бъде на 24-ти април в театър "Адриана Будевска", а билети се продават на касата на Културен дом НХК.