Полуфиналите са планирани за 5-ти октомври сутринта

Полуфиналите са планирани за 5-ти октомври сутринта

Българката Петя Аршинкова се класира за полуфиналите на международния турнир за жени "Созопол Санта Марина Къп" с награден фонд 15 000 долара, който се провежда на кортовете в Созопол. Другите три български представителки в четвъртфиналите Габриела Михайлова, Зиновия Ванева и Стела Пеева загубиха днешните си срещи и отпаднаха от борбата.

Поставената под №3 в основната схема Аршинкова победи днес гъркинята Елени Мцентлидзе с 6:1 6:2, като това бе третата й поредна победа с точно този резултат в Созопол. Мачът продължи 1 час и 16 минути, като българката не допусна нито един пробив и в нито един момент от двубоя не остави съмнение коя е по-добрата тенисистка.

Следваща съперничка на Аршинкова ще бъде 18-годишната рускиня Екатерина Рейнголд, която отстрани днес Зиновия Ванева с категоричното 6:0 6:2. По подобен начин отпаднаха и другите две българки. Габриела Михайлова загуби от поставената под №2 в схемата Оона Орпана с 1:6 3:6, а 15-годишната Стела Пеева бе надиграна за 70 минути от словачката Михаела Кадлечкова с 1:6 1:6.

Полуфиналните срещи са насрочени за утре от 10:00 часа. По програма днес трябва да се изиграе и вторият полуфинал на двойки, но дъжд бави началото му.