Шествието се организира за трета поредна година. Снимка Архив

Шествието се организира за трета поредна година. Снимка Архив

Българово ще отбележи националния празник на страната - 3-ти март с автошествие. То ще се проведе за трета поредна година. "Българовско шествие" се организира от семейство Карашеви с подкрепата на фондация "Докосни щастието", мото клуб "New Race MCC", кметство Българово и Община Бургас .

Събитието е и в памет на посечените християни през 1878 година в храм "Свети Атанасий" в град Българово, и по повод Освобождението на населеното място.

Автошествието ще тръгне от Морска гара около 10.00 часа на 3-ти март и ще премине по централните улици на Бургас, за да се насочи към Българово.

Поканени са всички, които искат да се присъединят с превозно средство към инициативата. Участниците ще получат инструкции от организаторите и органите на МВР - Бургас, за правилно и безпрепятствено преминаване на шествието. Няма да се допускат партийни или противопартийни лозунги, както и лица във видимо нетрезво състояние.

Очаква се участниците в автошествието да пристигнат на площада в Българово около 10:45 часа, след което ще имат възможност да се насладят на пъстра фолклорна програма. Под звуците на тъпани и гайди, те  ще се отправят на пешеходно шествие до храм "Свети Атанасий", в който са съхраняват костите на всички православни християни и жителите на града, които са изгубили живота си в борбата за освобождението.

Честването ще завърши с поднасяне на цветя и венци пред костницата.