Европейският музикален фестивал Варна започва на 23-ти март в Градската художествена галерия. Събитието се организира с подкрепата на Община Варна. Програмата започва с концерт на Български камерен оркестър - Добрич с двама млади солисти - българската цигуларка Йоанна Русева и френският пианист Гийом Венсан. И двамата имат забележителни успехи на конкурсния и концертен подиум като солисти и камерни музиканти. Повече от две години те свирят като дуо и поканите, които получават за участие на престижни форуми са доказателство за изключително бързото им израстване. На концерта в Градската художествена галерия на Варна те ще солират в Концерт за пиано, цигулка и струнен оркестър от Феликс Менделсон-Бартолди.

Български камерен оркестър - Добрич - една от еталонните български камерни формации с над 50-годишна история, ще бъде дирижиран от маестро Арто Чифчиян, който от този сезон е главен диригент на състава. В изпълнение на оркестъра ще чуем Увертюра към операта "Алцеста" от Глук и рядко изпълняваната в България "Серенада върху шведски народни песни" от Макс Брух.Билетите са на цена – 15 лева и могат да се намерят на сайта и Билетния център на Фестивалния и конгресен център.

Общо пет концерта са включени в Европейския музикален фестивал, който ще се проведе през месеците март и април във Варна.