Кандидати за народни представители от Български Възход закриха кампанията на парията в Бургас

Кандидати за народни представители от Български Възход закриха кампанията на парията в Бургас

"Български Възход" ще бъде част от следващото Народно събрание, колкото и на някои да не им се иска това да бъде факт", заяви Стоян Грозев - водач на листата с кандидати за народни представители във Втори Многомандатен избирателен район Бургас за предстоящите избори за парламент, които ще се проведат на 9-ти юни. Кандидати от листата закриха символично кампанията на партията на предизборния фургон, разположен на площад "Тройката", като се срещнаха и разговаряха с бургазлии. Партията участва за първи път и на изборите за Европейски парламент. Бюлетината на "Български Възход" и за двата избора е №16.

От "Български Възход" не изневериха на принципите си и за пореден път направиха смислена и позитивна кампания, насочена към обикновения човек и неговите проблеми.

"Компромиси с българските национални интереси са табу за нас и ще направим всичко по силите си да върнем държавността и нормалността в политиката. На страната ни повече от всякога са нужни държавници, а не политици, дипломация, а не противопоставяне. Ерозията обхванала българската политика все повече се задълбочава, а апатията на хората към изборния процес е нейна функция. Голяма част от гласуващите ще упражнят правото си на вот с опцията "Не подкрепям никого". Процентите за тази опция с всеки следващ избор ще нарастват. Една от целите на "Български Възход" е в следващото Народно събрание ще бъде да внесе изменения в изборното законодателство, свързани именно с горецитираната опция. Когато избора "Не подкрепям никого" прескочи 4%-та бариера да участва в разпределението на мандатите в Народното събрание и броя на депутатите да бъде намаляван с броя мандати събрал този избор. Чрез този справедлив механизъм парламента в този си вид няма да се състои от 240 народни избраника, а по-малко. Спестените средства да бъдат пренасочвани към социалната сфера", каза още Стоян Грозев

"Ние ще бъдем своеобразен мост между всички институции без значение от политическата им принадлежност. Нужно е да бъде разработена стратегия с хоризонт 10, 20 години и в нея да залегнат приоритетите, които ще помогнат да се изправи страната ни на крака в полза на хората", заяви Явор Жеков - втория в листата с кандидати за народни представители и втори в листата с кандидати за Европейския парламент. Според него България трябва да защитава своята позиция в Европа. "В Европейския парламент не трябва да бъдат приемани решения в ущърб на България. Затова е необходимо да има комуникация между всички институции у нас и в ЕС", категоричен е Явор Жеков.

"Български Възход" се явява на изборите за Народно събрание и Европейски парламент с номер 16 в интегралната бюлетина!

Купуването и продоването на гласове е престъпление!

Галерия