Пълнените домати се сервират със зелена салата. Снимки Chef Димитър Боев

Пълнените домати се сервират със зелена салата. Снимки Chef Димитър Боев

Chef Димитър Боев предлага всеки четвъртък интересна рецепта за читателите на "Черноморие". В нея ще бъдат описани нужните продукти за приготвянето и стъпките, по които това да стане. Това ще даде възможност и на тези, които правят първите си опити в кухнята да опитат да сготвят нещо сами.

Chef Боев е роден в Бургас. Завършил е бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" (известна още като ТОХ-а б.р.) и е работил в ресторанти със звезди Мишлен. По настоящем живее във Виена.

 

Пълнен домат

 

Необходими продукти

8 средно големи червени домати

500 гр. кайма

120 гр. лук

2 скилидки чесън

магданоз, сол, пипер

риган, мащерка


Начин на приготвяне

Разрежете горната част на доматите да е като шапчица и след това ги издълбайте. Запазете вътрешността на домата, която ще използвате за пълнежа.

В тиган запържете каймата, заедно със ситно нарязания лук и с чесън. Подправете и когато каймата е добре запържена, прибавете вътрешността на доматите. След като сместта се сгъсти, махнете тигана от котлона и я оставете да се охлади на стайна температура.

След това напълнете доматите със сместта, захлупете ги отгоре с доматеното капачето и ги подредете в тава. Печете за 15 минути на 160 градуса. Извадете и сервирайте на момента със свежа салата.

Галерия